Бъдете разУмни и доВолни!

Да купуваш on-line

Удобно, лесно, бързо или пък НЕ?

„ … Поръчах си ваза за цветя, а тя се оказа, че не е подходяща за вода. Потърсих си правата, но ударих на камък и накрая сама се справих.“

„ … Регистрирах се в сайт и направих поръчка, но незнам да чакам ли доставка, някой ще ми звънне ли по телефона или поръчката е в СПАМ-а.“

„ … Често пазарувах в нета, но не спирам да си мисля какво ли този път ще се обърка – вноса ли ще закъснее, куриера гумата ще спука, времето за изработка ли не стигна или пак скритите продуктови дефекти …“

И така,  написахме hi-pos  приказка с хубав край.

В продължение на няколко седмици с нашият екип от маркетингови специалисти и анализатори проведохме  проучване сред представителна извадка от интернет магазини и разкрихме слабите места на българската он-лайн бизнес среда.  Защо? –  Защото плюсовете всички си ги знаем – бързо, лесно,  без чакане по опашките, в удобно време и час, без да се излиза по-рано от работа, без стрес и нерви. Направо „по мярка“.

РазУмното купуване online спестява нерви и пари!

Обобщихме резултатите и разработихме за  hi-pos.com дълъг списък от правила, които тествахме в реална среда и резултатите започнаха да идват сякаш от само себе си. Комуникацията с клиентите се оптимизира до 1-2 имейла, документацията се прецизира, телефонните разговори намаляха, доставките вървяха гладко,  куриерите гарантираха разноса в срок, а КЛИЕНТИТЕ оставаха все по доволни и лоялни.

Споделяме опита си с Вас, а Вие решете дали си е струвало усилията:

  1. Винаги използвайте само надеждни сайтове и внимавайте каква информация разкривате за себе си!
  2. Уверете се, че знаете кой е търговеца, с който ще си имате работа, къде се намира неговия офис/магазин и какви условия предлага на клиентите! Допитайте се до приятели, познати или други клиенти!
  3.  Договора за покупко-продажба трябва да е достъпен и да се вижда, а условията – ясни, да позволяват ползване и съхранение.
  4. Преди да се съгласите с условията за покупка се свържете с компанията търговец!  Задайте всички въпроси, които ви интересуват – актуалност на цените, възможност за доставка, куриерска фирма, транспортни разходи, плащане и др. Така ще получите допълнителна представа за качеството на обслужване и лекотата на комуникация.
  5. Когато пазарувате он-лайн винаги правете писмени уговорки и пазете електронните писма, които получавате като автоматично потвърждeние или отговор!
  6. Когато получите пратката от куриера, проверявайте нейното съдържание, здравината на продуктите  и запазете всички придружаващи документи.

И накрая, ако имате проблем:

Потърсете съвет или действайте, но бъдете разумни!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

12 коментара »

 
  • Katya каза:

    Mnogo tochno napisano! Az lichno mnogo se strahuvam da pazaria online!!!!

  • Петров каза:

    хахах, Удобно, бързо, но не и лесно! Така е в БГ. И какво – има ли успех hi-pos?

  • Фантима Иванова Мениджър Бизнес Развитие www.hi-pos.com каза:

    Привет Катя,
    Ключът към Вашите страхове е скрит в заглавието – ако сте внимателни и разумни, ще пазарувате на воля. Освен това:
    – можете да откажете заявката без това да е повод за притеснение, а уеб Продавачът е длъжен да Ви информира за процедурата, която трябва да следвате, за да го уведомите за отказа си.
    – в рамките на 7 работни дни от деня, в който сте получили пратката можете да я върнете на Търговеца като си поемете транспорта.
    Моят съвет кам Вас е: Проверявайте прецизно дали он-лайн магазина има процедури за отказ от заявка, за рекламация и за връщане на стоката.

  • Мая Вълчева каза:

    Много полезна статия за всички он лайн потребители! Благодаря!

  • Кирил каза:

    Хехе, добри съвети. Аз пазарувам от България чрез интернет само в краен случай. Няколко пъти се занимавах с разправии и се отказах. Бързо и лесно е купуването от чужди сайтове – супер!!! А hi-pos.com на мен лично няма какво да ми предложи и не знам каква е разликата… Някой да сподели

  • Фантима Иванова Мениджър Бизнес Развитие www.hi-pos.com каза:

    На всички вас,
    Благодаря, че харесвате нашите статии и, че редовно ги четете!
    Не бих желала да прозвучи като самореклама, макар, че това е най-евтината реклама, но …. нашата формула за успех е:
    труд, постоянство и малко късмет! :)))

  • Мая Вълчева Мая Вълчева каза:

    Аз ще добавя Уважение и Внимание към всеки клиент! И не на последно място търговския екип на hi-pos.com е изграден от хора, които обичат работата си и обслужват клиентите си с усмивка!

  • Denica каза:

    Az sum kupuvala katedri ot hi-pos. Mnogo sa tochni! Obadih se v Ponedelnik s poruchka za 10 br. i vuv Vtornik masite biaha vuv Veliko Tarnovo v ofisa ni. Strahotni sa!

  • Mihaela каза:

    Kirile,
    Neznam kakvo o4akvash da ti predloji sait za reklamni produkti kato hi-pos.com, no ako go porazgledash hubavi4ko sas sigurnost shte namerish neshto za ofisa ili za sebe si.:))))))

  • Стела Иванова каза:

    Михаела е права!!! Аз случайно открих hi-pos.com докато се „ровех“ за подарък на шефа и накрая така стана, че след банкета от hi-pos.com накупихме какво ли не за офиса. Хората ни направиха алуминиеви рамки за грамотите и сертификатите, предложиха ни стелажи за дипляните и брошурите и отгоре на всичко ни подариха табелки за имената от тези прозрачните за бюро. Така ни се префасонира офиса, че не можем да го познаем. хахахахаха

  • Мартин каза:

    Вижте ги колко са скромни тези от hi-pos.com. За каква САМОРЕКЛАМА ми говорите, като вие сте самата реклама!… Вместо да се фукате като другите с това, което правите чакате хората да го правят вместо вас, до кога??!!!….

  • Ивелина Коева каза:

    Привет на всички настоящи и бъдещи on-line потребители!
    Като член на екипа на Hi-pos искам да ви споделя, че много наши клиенти търсят личния контакт с нас. С разговор по телефона или пускайки ни e-mail, те откриват насреща си хора готови да им помогнат и съдействат във всяка ситуация. От друга страна писменото потвърждаване за наличности, цени и срокове за изпълнение на поръчките дава на клиентите ни допълнителна сигурност.
    На тези, които още не са опитали с Hi-pos бих казала: „Действайте! С нас се работи лесно!“

 

Вашият коментар

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.