Статии за април, 2010

Коректив на рутината…

Вече 10 години еМ Студио гради своя бизнес стъпка по стъпка. С наша помощ не един или двама клиенти са направили крачката към по-високото ниво. Може ли рутината да превърне дори най-добрите намерения в лошо изпълнена задача? Определено ДА!

Виж цялото съдържание »

Коя реклама работи?

Основният проблем е че от рекламата се очаква да продава, а всъщност тя е само глашатая, който съобщава на точните хора за съществуването на продукт, който ще реши определен проблем. А продажбите са резултат на комплексни усилия – на предварителна подготовка, позициониране на пазара, добър търговски нюх.

Виж цялото съдържание »

Определяне типа на Вашите клиенти!

Хитрост 2: Определяне типа на Вашите клиенти!
Наблюдението на клиентите Ви, ще Ви подари и още едно знание:

Как пазаруват те? Колко дълго се задържат в обекта? Как правят избор на определена стока? Така ще можете да прецените кой тип са Вашите клиенти и предлагате ли им вярното решение.

Ето и една кратка категоризация на типовете клиенти на база „риск на пазаруване”, който поемат

Виж цялото съдържание »

Хитрости за повишаване на продажбите

В този ден на хитростта стартирам една априлска поредица, която е синтез от нашия опит и ще Ви помогне да направите продажбите си по-успешни в търговските обекти.
Хитрост 1: Открийте Пътя на Вашите клиенти!

определение: „Пътят на клиента” е маршрутът, по който клиента обхожда магазина. За начало се взима предвид влизането му от входа, а крайната точка е излизането му от изхода.

Виж цялото съдържание »